Rollade

Rollade – Roken en Koken – BBQ Adventure

Het is weer tijd om de BBQ aan te steken. Mijn moeder komt een weekend langs en die vind het altijd leuk om te barbecueën. Komt dat even goed uit. Deze keer gaan we kijken of we een Rollade kunnen maken.

Mijn voorbereiding voor deze BBQ sessie was niet echt optimaal te noemen. Dit had er ook mee te maken dat dit weekend mijn moeder langs kwam om te gaan werken aan het baby bedje. Ik zeg we maar ik bedoel natuurlijk zij.
Het eerste deel van de dag zijn we dus opzoek geweest naar stof voor het wiegje en de middag had ik tijd om met de BBQ aan de slag te gaan.

Omdat mijn moeder langs kwam had ik ook nog wat van de sticky pulled chicken gemaakt. En daar wilde ik broodjes bij maken op de BBQ.

Van te voren wist ik al dat ik het recept voor de Rollade moest aanpassen. Het was een rollade gemaakt van rundvlees met sambal. Omdat Bianca geen rundvlees mag wilde ik het met varkensvlees maken. Echter toen ik de slager belde om advies te vragen wat ik dan het beste kon gebruiken kwam ik de eerste uitdaging tegen. Die was met vakantie!
Verder weet ik eigenlijk geen goede slager. Ik heb dus maar dikke hamlappen in de supermarkt gehaald en gehoopt dat dit goed zou gaan.

Daarnaast ben ik ook vergeten dat je een Rollade moet binden. Dan heb je natuurlijk ook wel iets nodig om te binden.
Ik heb de hamlappen zo netjes mogelijk gevlinderd en besmeerd met de Sambal Manis. Deze had ik zelf nog nooit eerder geprobeerd en hoewel hij best lekker is, is het niet mijn favoriete sambal.
Toen mijn handen eenmaal lekker onder de sambal zaten bedacht ik mij, dat ik geen touw meer had. Ik was in de veronderstelling dat ik dat wel zou hebben. Maar nee hoor niks.
Ik ben snel nog naar de kruitvat en de supermarkt gegaan, maar die verkopen dat helaas niet niet.

Gelukkig kan je alles “oplossen” met wat creativiteit. Als je aluminium folie oprolt en heel veel verbeelding gebruikt heb je… heel dik touw.
Het ziet er niet uit en echt strak is het ook niet, maar het geeft het effect van een rollade.

Ik weet nu ook zeker dat die briketten maar 2 uur branden. Toch was ik koppig en daarom veel te laat met nieuwe briketten erop gooien. Dit was vervolgens ook nog eens te weinig dus hoewel het merendeel van het eten gaar was, was het niet mijn beste BBQ sessie ooit.
Die broodjes voor de Pulled chicken die zijn dus gewoon maar de oven in gegaan.
De barbecue kwam namelijk echt niet meer op temperatuur en met veel moeite heb ik de laatste dingen dus nog gaar gekregen.

Ik merk dat ik dat stukje dus echt nog wel spannend vind. Als ik online naar de reviews kijk dan zijn ze allemaal positief. Iedereen geeft aan dat ze lang branden en goed zijn voor low en slow. Ja dat klopt wel. Low werkt perfect. Er zijn natuurlijk ook gerechten die in twee uur wel klaar zijn. Maar als je vlees er 6 uur op zou willen hebben op een lage temperatuur. Dan ben je steeds nieuwe briketten aan het opwarmen?
Of, zo komt mijn twijfel dan weer, doe ik dan iets verkeerd? Zou die briketten starter er voor zorgen dat ik veel van mijn tijd kwijt ben? Of kan ik beter met de zuurstof werken? Ik heb echt nog geen idee.

Deze briketten wil ik best blijven gebruiken. Ik weet nu wat ik er aan heb, maar ik ga ook een keer een ander merk proberen. Gewoon om te kijken of ik daar andere tijden mee kan krijgen.

He recept wat ik deze keer heb gebruikt was best aardig. Het is niet moeilijk om te maken en je hebt er 3 ingrediënten voor nodig (en slagers touw, vergeet dat touw niet) kan het nog makkelijker!

Toch denk ik niet dat ik deze versie snel nog een keer zal maken. Ik wil zeker wel vaker rollade gaan maken, maar dan zoek ik gewoon weer een ander recept erbij.

Lees hier het vorige Roken en Koken avontuur: citroen ravioli met Geitenkaas.

Zelf een keer deze rollade proberen te maken. Je vind het recept hier.
https://bbq-helden.nl/recepten/sambal-rollade-van-de-barbecue/

Nieuwsgierig naar de Pulled Chicken?
https://www.wellplated.com/slow-cooker-honey-garlic-chicken/



Foto van de week

  • Libelle - foto van de week

    Mijn voorkeur voor fotografie ging altijd al uit naar de natuur. Als model dit keer een Libelle. Vroeger op vakantie vind ik het mooi om…

    Lees meer.

Volg mij op Instagram
365 Dagelijks leven