Mislukte pasta

Mislukte Pasta – Roken & Koken.

Het gaat echt niet altijd goed. Soms gaat het wel eens verkeerd en gaat het niet zoals ik wil. Ik zou dan willen dat alles stil staat. Maar ja, je hebt gewoon wel eens pech, zeker als je een nieuwe skill probeert te leren. Online lees of hoor ik daar niet vaak wat over. Wat ging er bij mij mis? Ik had compleet mislukte pasta.

De afgelopen maanden liep ik natuurlijk al te worstelen met een goed pastadeeg. Telkens lukte het me wel om er nog iets van te maken en was de pasta zelf echt wel goed te eten. Maar makkelijk ging het niet.
Echter deze keer, het was niet meer te redden.

Qua recept heb ik hetzelfde recept als de laatste keer dat ik pasta maakte gebruikt. Toen ik de Citroen Ravioli had gemaakt realiseerde ik me dat ik mogelijk het recept niet goed had gevolgd wat de oorzaak zou kunnen zijn van het, in mijn ogen, slechte deeg.
Dit keer zou ik zou ik het zelfde recept gebruiken voor het deeg, maar dan gewoon een simpele pasta maken. Lekker met kip, spinazie en tomaatjes.

Ik heb dus extra goed opgelet dat ik het recept precies heb gevolgd.
2 eieren (ik deed 2 derde van het recept omdat we maar met z’n tweeen)
220 gram Pasta Bloem
2 eetlepels olijf olie.
Er ging extra aandacht naar die olijf olie zodat ik zeker wist dat ik er twee had gebruikt.

Het deeg oogde nog steeds niet goed. Het werd maar geen mooi soepel en glad deeg. Het werd me dus al meteen duidelijk dat dit niet het recept voor mij zou zijn. Er zou iets wonderlijks moeten gebeuren als ik hier soepel pasta van zou kunnen draaien.
Wat het kneden betreft kon ik niks meer doen. Nu gewoon maar afwachten.

Eenmaal uit de koelkast voelde het droog aan. Voor ik het door de molen haal moest ik het altijd in een paar stukken breken. Dus ook nu brak ik het in 4 stukken en toen kon ik meteen zien dat het ook echt droog was. Mijn hart zakte in mijn schoenen.
Maar we geven niet zomaar op. Een kleine deegroller om het wat platter te krijgen en dan door de machine.

Standje 1, het ging. Twee drie keer, mooi is het niet maar het wordt… een plak.
Standje 2. Niet mooier. Sterker nog hij begint op veel plaatsen te scheuren. Misschien komt het nog goed.
Standje 3. Het hele deeg wordt uit elkaar getrokken.

Met veel moeite heb ik de twee stukken weer tot een bol proberen te kneden met de hand. Elke stap die ik nam maakte het deeg alleen maar droger en losser. Als ik nog langer door zou gaan zou ik weer uitkomen op bloem, eieren en olie. Of in ieder geval bloem, zo droog was het.

Nog een paar maal heb ik geworsteld. Kneden met de hand. Uitrollen met een deegroller en door de pasta machine. Maar om eerlijk te zijn, ik had er het geduld niet meer voor. Dit was volledig verpest.
En zo keek ik opeens naar een droge deegbal in de vuilnisbak. Ik noemde het eerder mislukte pasta, maar het was nog geen eens mislukte pasta. Het was mislukt deeg.

Gelukkig hebben wij vier voorraadbussen waar het label “Pasta” op staat. Macaroni, Fusilli Penne , tagliatelle, we hebben het allemaal. Das dan misschien weer een voordeel van pasta. Het deeg mag dan mislukt zijn, maar ik kan echt nog wel een pasta gerecht maken. In tegenstelling tot wanneer ik een rollade op de BBQ verknal.

Het is een simpel pasta recept en bijna niet te verknallen.
Je snijd de kip in blokjes, fruit wat knoflook aan en gooit de kip erbij. Wanneer die een kleurtje heeft dan gooi je er een kuipje kruidenkaas bij, diepvries spinazie en wanneer die is ontdooit gooi je er een aantal gehalveerde cherrytomaatjes door. Ik vind het altijd lekker om ook nog een paar kappertjes er door te doen.

De gekookte pasta, in mijn geval de Fusilli was ondertussen ook gaar. Zo had ik toch nog een lekkere pasta maaltijd op tafel.

Voor mijn volgende keer moet ik iets anders gaan proberen. Ik heb geen idee wat er nou steeds mis gaat. Of dit iets in de ingrediënten is of mijn bereiding.
Misschien dat YouTube een oplossing biedt.

Lees hier mijn vorige Roken & Koken avontuur terug: Rollade



Foto van de week

  • Libelle - foto van de week

    Mijn voorkeur voor fotografie ging altijd al uit naar de natuur. Als model dit keer een Libelle. Vroeger op vakantie vind ik het mooi om…

    Lees meer.

Volg mij op Instagram
365 Dagelijks leven