Kort verhaal - de laatste keer - oranje

Schrijfwedstrijd – De laatste keer – Oranje

Het is me gelukt om voor de tweede maal een verhaal te schrijven voor een schrijf wedstrijd! Dit keer was het een “zeer kort verhaal” van maximaal 400 woorden en het thema: Oranje!

In eerste instantie dacht ik dat dit me nooit zou gaan lukken. Slechts 400 woorden, hoe maak je daar een verhaal van.
Daarnaast was er ook nog het thema, oranje. Wat geeft dat voor opties? Mijn eerste ingeving ging eigenlijk meteen naar een wedstrijd van Nederland? Misschien iets van Bohurt? Maar zit daar een verhaal in?
Het tweede idee ging naar een reddingsboei. Van die oranje die je op boten ziet. Misschien iets over een drenkeling? Man overboord?

Een voordeel van deze wedstrijd was dat hij voor een maand liep en er elke week een winnaar werd gekozen. Je mocht dan ook meerdere stukken insturen en zo meer kans maken.
Voordat ik te hard van stapel loop, moest eerst dit eerste verhaal geschreven worden.

Toen ik achter mijn laptop kroop en begon met schrijven ging het echter niet over sport of over een reddingsboei. Nee mijn verhaal begon over een zonsondergang. Zo’n schilderachtige overgang van de dag naar de nacht. Met veel verschillende kleuren, oranje, blauw en paars.

Schrijf wat je weet. Een advies wat je als schrijver wel vaker tegenkomt. Online zie ik deze woorden terug maar ook in de cursus die ik heb gedaan.
Maar wat weet ik nou van de kleur oranje?

Van die kleur niet zoveel, maar er is genoeg in mijn leven gebeurd om een verhaal van te maken. Bij die oranje zonsondergang moest ik eigenlijk denken aan iemand wie ik hem zou willen bekijken. Mijn vader. Gewoon weer een keer met hem kunnen praten over wat er speelt in ons leven.
En zo stroomde het verhaal uit mijn vingers, zonder dat ik verder heb moeten brainstormen.

Het verhaal is een combinatie van verschillende dingen worden. Er zit een kern van waarheid in, maar het is een fictie verhaal. Niet meer, niet minder.

Ik behoor niet tot de winnaars met die verhaal.
In de eerste week ging het winnende verhaal, hou je vast, over een verlengsnoer die gebruikt wordt bij het grasmaaien.
Wel apart dat ik ook meteen aan zo’n oranje verlengsnoer moet denken in zo’n geval. Ik vond het verhaal wel leuk om te lezen.

De wedstrijd voor de volgende keer heb ik ondertussen al uitgekozen. Het zijn gelukkig iets meer woorden en het thema is “Contact”.
Ik heb hier al wat ideeën voor.

Benieuwd naar mijn verhaal? Je leest “de Laatste Keer” hier.

Wil je het verhaal wat gewonnen heeft eens lezen? Kijk dan op: https://kortverhaal.info/?p=6946

* De bijgevoegde afbeelding is gemaakt met NightCafe AI.



Foto van de week

  • Libelle - foto van de week

    Mijn voorkeur voor fotografie ging altijd al uit naar de natuur. Als model dit keer een Libelle. Vroeger op vakantie vind ik het mooi om…

    Lees meer.

Volg mij op Instagram
365 Dagelijks leven