Citroen Ravioli Geitenkaas

Citroen Ravioli met Geitenkaas – Roken en Koken – Pasta

Het is weer tijd voor een Keuken Avontuur! De BBQ blijft gewoon nog even onder de overkapping staan. Deze week halen we de pastamachine weer uit de Kast.
Op het menu? Citroen Ravioli met Geitenkaas!

Dit recept heb ik uit een van de kook boeken van Otholenghi. We hebben dit ooit cadeau gekregen omdat vrienden van ons er vaak uit gekookten en wij zo enthousiast waren de gerechten die ze maakten.
Een aantal jaar terug heb ik dit recept ook al gemaakt, maar toen had ik nog geen pastamachine. Het gevolg was dat de pasta niet dun genoeg kon worden uitgerold en het te dik was. Het leek meer op een met geitenkaas gevulde gekookte koek, misschien een nieuwe markt.

Omdat ik heb besloten om mijn Pasta skills te gaan levelen dacht ik dat het een goed idee was om dit recept nogmaals te gaan proberen. Dit keer met pastamachine.

Het recept voor de Citroen Ravioli met Geitenkaas is redelijk simpel.

3 eieren, 330 gram Pasta Bloem, 3 eetlepels Olijf Olie,[[ Dokandor, 15/07/2024 15:17]

[Klopt dit?]] en de zeste van 3 citroenen.
Het recept was zo makkelijk dat ik het volgens mij niet goed heb gedaan. Ik herinner me de bloem, ik herinner me de eieren en ik herinner me 1 eetlepel olie. Toegegeven. Omdat het recept voor 4 personen was en wij maar z’n tweeën waren heb ik het aangepast. En omdat alles zo mooi leek te draaien om het getal 3 besloot ik dat het makkelijker was om voor 2 te gaan dan voor 1.5.
Maar 2 eetlepels olijfolie is toch echt meer dan 1, of niet?

Ik vond het deeg ook wat droog Het bond wel beter dan mijn vorige deeg. Echter werd het nog steeds geen mooi en glad deeg. Het lijkt uit kleine stukjes te staan.
Ook toen ik het ging uitrollen scheurde het makkelijk en kreeg ik geen mooie randjes.

Vorige keer had ik al geleerd dat ik beter kleine stukjes door de machine kon halen. Dit keer had ik het al in kleine stukjes in de koelkast laten rusten. Toch werkte het niet zoals vorige keer. In eerste instantie dacht ik nog dat dit lag aan het feit dat mijn deeg droger was en ik er dit keer geen extra water bij had gedaan. Het recept vroeg ook niet om water.
Na dat ik het eerste blok vloekend meerdere malen door de machine had proberen te halen bedacht ik mij dat ik vorige keer hulp had.
Een vriend van mij rolde de stukken toen eerst platter met een deegroller. Pas daarna haalde ik ze door de machine. Bij het tweede stuk gebruikte ik deze techniek ook. Het ging meteen een stuk makkelijker. Okay, de randen scheurde wel nog steeds. Het was echter al te laat om er nog iets aan te doen. We hadden honger en ik had geen zin om het deeg opnieuw te kneden met wat extra olie. Ik heb ook geen idee of dat dat mogelijk is.

Aan het einde had ik een 14 Citroen ravioli’s gemaakt. De afwerking kan nog beter, maar het is een leerproces.
Deze heb ik 4 minuten gekookt. Toen ze boven kwamen drijven heb ik ze uit de pan gehaald.

Het eindresultaat was erg lekker. Toch vonden mijn vrouw en ik beide dat het deeg nog te dik was. Ik had het uitgerold tot stand 8, maar ga de volgende keer toch voor stand 9. Hopelijk is het dan nog lekkerder.
Één van de Citroen Ravioli’s was helaas lek geraakt. De bodem was los gekomen. Bij het opscheppen ging het nog goed, maar op het bord was de geitenkaas er uitgevallen en bleef er een leeg deeg koepeltje over.

Ik ga het recept voor de Citroen Ravioli met Geitenkaas nog wel eens een keer proberen, maar dan met de juiste hoeveelheid olie. Ik heb het vermoeden dat het deeg voor deze Citroen Ravioli een betere verhouding heeft dan het recept wat ik had gevonden voor Cannelloni recept.

Recipe Review:

Het recept was gemakkelijk te maken. De ingrediënten zijn simpel en mooi in verhouding. Dat maakt het makkelijk om aan te passen.
Er staat geen overbodige informatie in het boek en het hele recept staat op 1 pagina in het boek. Ja ik werk ook nog met Kookboeken.

Het pasta uitrollen is nog steeds wel een werkje, maar ik begin beter te begrijpen hoe je dit doet. Ook hier staat in het boek niet een duidelijke manier hoe je dit doet.

Daarnaast is het smaakvol en een mooi gerechtje om te serveren.
Ik raad het zeker aan om deze Citroen Ravioli met geitenkaas te maken.

Benieuwd naar mijn vorige pasta avontuur? Lees hier over de Cannelloni

Vorige keer in Roken en Koken BBQ: In appel gesmoorde Spareribs



Foto van de week

  • Libelle - foto van de week

    Mijn voorkeur voor fotografie ging altijd al uit naar de natuur. Als model dit keer een Libelle. Vroeger op vakantie vind ik het mooi om…

    Lees meer.

Volg mij op Instagram
365 Dagelijks leven