Schrijfwedstrijd - Jacob

Schrijfwedstrijd – De eerste keer – Jacob

Er zijn eigenlijk te veel dingen waar ik over wil schrijven. Mijn blog is daar dan ook een uiting van. Wekelijks schrijf ik over wat ik tegen kom als aanstaande vader. Ik schrijf over mijn culinaire avonturen, en mijn leven met ADHD. In mijn planning heb ik echter nog 1 plekje over en tot voor kort wist ik nog niet zeker wat ik daar wilde doen. Ik had meerdere ideeën, maar niks klikte. Tot ik vorige maand iets nieuws probeerde. Een schrijfwedstrijd!

Mijn ambitie is om een boek te schrijven en deze hopelijk ook te kunnen laten uitgeven, maar daarnaast wil ik ook gewoon veel schrijven. Er is een groot verschil tussen een blog schrijven en een verhaal schrijven. En hoewel al het schrijven helpt, wil ik ook graag meer oefenen met het schrijven van verhalen.
Om uit mijn comfortzone te stappen en nieuwe dingen te proberen, ga ik kijken of ik aan schrijf wedstrijden mee kan doen.

Normaal gesproken schrijf ik de verhalen die in mijn hoofd zitten. Dat zijn overwegend fantasy verhalen. En nu lijkt het me heel leuk als ik daar heel goed in wordt, maar ik wil ook graag meer kunnen schrijven.
Daarnaast zijn de verhalen in mijn hoofd altijd relatief lang. Voor het schrijven van “Het Lege Blad” heb ik meer dan 120 duizend woorden op papier gezet en nog mis ik een paar delen.

Bij een schrijfwedstrijd schrijf je vaak een korter verhaal. Op het moment van schrijven heb ik er aan 2 mee gedaan en ben ik aan het brainstormen voor een derde. Die laatste twee hebben een maximum aantal woorden van 450. In al mijn schrijfwerk heb ik helemaal niks van die lengte wat ook echt af is. Zo kort heb ik niet meer geschreven sinds de basisschool.

Maar ik moet zeggen dat ik blij verrast ben toen ik er achter kwam dat het me wel lukte om een kort verhaal te schrijven.

Het eerste verhaal heb ik geschreven voor een schrijfwedstrijd van schrijverspunt.nl. Als thema hadden ze “thuis”. En het mocht maximaal 1250 woorden lang zijn.

Na flink te hebben gebrainstormd waren het een aantal ideen van mijn vrouw die de zaadjes van het verhaal hebben gepland.

In totaal hebben er meer dan 140 mensen deelgenomen en hun verhaal ingezonden. Er is 1 winnaar gekozen en de beste 35 verhalen worden in een bundel gedeeld.
Helaas, mijn verhaal zat er niet bij. Natuurlijk wel gehoopt, maar hé, dit is de eerste keer dat ik mee deed. Dat zou wel wat zijn als je dan meteen bij de beste 35 zou horen.

Ik vond het wel ontzettend leuk om mee te doen en mijn schrijversbrein op deze manier te stimuleren. Volgende maand laat ik jullie weten hoe het de tweede schrijf wedstrijd is verlopen.

Benieuwd naar mijn inzending?
Lees hem hier: Jacob.

Photo by Patrick Fore on Unsplash



Foto van de week

  • Libelle - foto van de week

    Mijn voorkeur voor fotografie ging altijd al uit naar de natuur. Als model dit keer een Libelle. Vroeger op vakantie vind ik het mooi om…

    Lees meer.

Volg mij op Instagram
365 Dagelijks leven